logo logo logo

tiedote 24.5.2021

Sähköistymisellä kohti päästöttömiä kuntia – Paikallisvoiman kuntavaaliviestit julki

Energiaan ja ilmastoon liittyvät kysymykset ovat keskeisiä kuntien päätöksenteossa ja useat kunnat myös omistavat suoraan energiayhtiöitä. On siksi tärkeää, että kunnissa edistetään johdonmukaisesti siirtymää vähähiiliseen sähkön ja lämmön tuotantoon kustannustehokkaasti. Tähän Paikallisvoiman kuntavaaliteesit tarjoavat suuntaviivoja tuleville päättäjille.

”Paikallisvoiman jäsenyhtiöt ovat viime vuosina ottaneet merkittäviä askeleita päästöjen vähentämiseksi. Monet niistä ovat myös kuntien omistamia ja kunnanvaltuutettujen hallinnoimia. Siksi tulevilla kuntapäättäjillä on iso rooli päästövähennyksien tahdin ylläpitämisessä”, toteaa Paikallisvoiman toiminnanjohtaja Toivo Hurme.

Paikallisvoiman mielestä kuntien on tärkeää muun muassa turvata investoinnit sähkö- ja kaukolämpöverkkoihin, tukea sähköistymistä sekä panostaa energia-alan osaamiseen. Näin Suomen kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden saavuttaminen onnistuu kustannustehokkaasti aikataulussa. Tarkemmin Paikallisvoiman kuntavaaliviesteihin voi tutustua täällä.

Lisätietoja: 
Toivo Hurme, toiminnanjohtaja
Paikallisvoima ry 
+358 415013032
toivo.hurme@paikallisvoima.fi