logo logo logo

tapahtuma 8.2.2024

Vuosiseminaari 2024

Paikallisvoiman vuosiseminaari järjestettiin tiistaina 6.2 Solo Sokos Hotel Helsingissä teemalla ”EU haasteiden keskellä – Kuinka eteenpäin energia- ja ilmastopolitiikassa?

Lähestyvien eurovaalien myötä seminaarin aikana kuultiin Timo Miettisen ja Teija Tiilikaisen ajatuksia herättävät puheenvuorot yleisemmin Euroopan poliittisesta tilanteesta ja turvallisuushaasteista nyt ja tulevaisuudessa. Seminaariin saatiin myös saksalaisen professorin Lion Hirthin näkemyksiä sähkömarkkinoista ja erityisesti joustavuuden ja hintasignaalien roolista.

Toivo Hurmeen moderoimassa poliitikkopaneelissa Aura Salla (Kok), Mika Lintilä (Kesk), Atte Harjanne (Vihr), Sakari Puisto (PS) ja Suna Kymäläinen (SDP) pääsivät keskustelemaan tulevan kauden näkymistä ja mitä erityisesti energia- ja ilmastopolitiikan saralla tulee tehdä vaalien jälkeen. Keskustelua ja eriäviä näkemyksiä syntyi etenkin metsiä ja maankäyttösektoria koskevissa kysymyksissä.

Illan viimeisessä puheenvuorossa Euroopan komission Suomen edustuston tiedotuspäällikkö Ismo Ulvila esitteli tuoreeltaan komission tiedonantoa koskien 2040-ilmastotavoitteita.